Glavna uzgojna izložba autohtonih pasmina pasa u subotu na ŠRC Korana

KARLOVAC – Karlovac će u subotu drugu godinu za redom biti domaćin glavne uzgojne izložbe autohtonih pasmina pasa, na kojoj će se predstaviti sedam hrvatskih autohtonih pasmina, a za sada je prijavljeno 114 pasa. Najbolji sa ove izložbe predstavljat će našu zemlju na europskoj izložbi u Češkoj.

Šest hrvatskih pasmina priznato je na međunarodnoj razini, jedna – Tornjak zajedno sa BiH, a pasmina Međi – mali međimurski pas priznata je na nacionalnom nivou. Svih sedam pasmina karlovčani će imati priliku vidjeti u subotu na ŠRC Korana na najvećoj nacionalnoj izložbi autohotnih pasa.

Troškove za 30-ak pasa koji će putovati na europsku izložbu u potpunosti će snositi Hrvatski kinološki savez, a cilj ovakvih manifestacija je između ostalog i proširiti naše pasmine u ostale zemlje. To je uspješno odrađeno s Dalmatinskim psom, a na dobrom putu su i Tornjaci, te Hrvatski ovčari.

U subotu u 11,30 je svečano otvorenje izložbe, zatim slijedi već tradicionalna milenijska fotografija, a oko 14 sati je na rasporedu onaj najzanimljivi dio – izložba najljepših pasa.

Velika je čast što se izložba održava upravo u Karlovcu, a sve je moguće zbog pomoći i razumijevanja gradskih vlasti, kaže Nikola Bakale.

Kao što je bio slučaj na nedavno održanoj izložbi u Varaždinu i Karlovčani će imati priliku uključiti se u akciju prikupljanja pomoći za pse sa poplavljenih područja. Svoje donacije možete donijeti od 10 do 14 sati na ŠRC Korana.

Do sada je od strane Hrvatskog kinološkog saveza otpremljeno 5 tona hrane za pse, a nova pošiljka putuje u petak, radi se isto o 5 tona hrane.