web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Konačno riješen problem mještana Male Švarče

KARLOVAC – Godinama su stanovnici Male Švarče inzistirali i molili nadležne da im se omogući prolazak kroz industrijsku zonu koji je bio zatvoren još osamdesetih godina prošlog stoljeća.

U međuvremenu su morali koristiti obilazne puteve, koji su umjesto nepunih 200 metara iznosili gotovo 3 kilometra, što je za starije ljude i djecu bio velik problem, podsjetio je predsjednik MO Mala Švarča Krešimir Sučić, obilazeći danas zajedno s gradonačelnikom Damirom Jelićem i pročelnicom za prostorno planiranje Martina Furdek Hajdin novizgrađenu prometnicu kroz industrijsku zonu Mala Švarča.

Nevjerojatno zvuči činjenica da je za realizaciju ovog projekta, odnosno izgradnju 174 metara prometnice, trebalo punih sedam godina. Razlog tome bili su, objasnio je gradonačelnik, komplicirani vlasnički odnosi. Gradonačelnik je zahvalio mještanima na strpljenju, ali i gospodarskim subjektima na suradnji, a kako je rekao, posebno mu je drago što su investicija realizirana zbog djece koja ovuda svakodnevno prolaze na putu od kuće do škole.

Uz dvosmjernu prometnicu, izgrađena je pješačka staza i postavljena javna rasvjeta, a cesta se priključuje na postojeće prometnice u naselju. Vrijednost investicije je milijun i 259 tisuća kuna.