Sve je spremno za prvi Duga Resa Fest!

DUGA RESA – Dječja Eurovizija – tako bi se ukratko moglo opisati ono što će se ove nedjelje događati u Dugoj Resi. Predstavnici četrnaest osnovnih škola iz cijele Karlovačke županije odmjerit će snage, točnije glasove, na Školskom glazbenom festivalu “Duga Resa Fest”, koji će ove nedjelje biti održan po prvi puta. Početak festivala je u 20 sati u dugoreškoj kino dvorani, a organizatori poručuju – bit će to događaj za pamćenje.

 Premda je ovo tek prvo izdanje festivala, očekivanja su velika.

– Dali smo sve od sebe da festival bude događaj za pamćenje i da se o njemu priča još danima. Učenici su izradili transparente i zastavice, kako bi stvarno postigli jednu ludu i uzavrelu atmosferu i kako bi osjetio taj žar navijanja. Navala na karte je velika – otkriva Goran Topolovac, art director Duga Resa Festa 2014. Atraktivnosti festivala trebali bi doprinijeti moderna scenografija i LED ekran na kojemu će se moći pratiti rezultati glasovanja za najbolje pjevače.

Kako otkrivaju organizatori, u tijeku su posljednje pripreme da bi sve prošlo u najboljem mogućem redu, a mali sudionici veseli su što će imati priliku pokazati svoj talent široj javnosti.

Duga Resa Fest imat će i humanitarnu notu. Naime, uoči festivala, u nedjelju od 17 sati bit će otvorena izložba na kojoj će se moći nabaviti majice i ostali predmeti s lajtmotivom festivala, a dio prihoda od donacija namijenjen je za pomoć Slavoniji.

Za sada je, doznajemo, prodano dvije trećine ulaznica. Cijena u pretprodaji je 25, a na sam dan festivala prodavat će se po 30 kuna. Osim raspjevanih mališana, publiku možda privuku mladi karlovački glazbenik Marijan Monić i plesači udruge River Dance Karlovac, koji će nastupiti kao gosti festivala.

U planu je da festival postane tradicija, a ambicije za sljedeću godinu još su veće; planira se, naime, širenje festivala izvan granica Hrvatske.