web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Karlovac bogatiji za 120 novih akademskih građana

KARLOVAC – Karlovac od danas ima 120 novih akademskih građana. Promocija diplomiranih studenata stručnih studija Sigurnosti i zaštite, Tekstilstva, Sestrinstva, Prehrambene tehnologije, Lovstva i zaštite prirode, Ugostiteljstva i Strojarstva, kao i specijalističkih stručnih studija Sigurnosti i zaštite, Poslovnog upravljanja i Strojarstva, održana je u Gradskom kazalištu “Zorin dom”. Velika dvorana kazališta bila je do posljednjeg mjesta ispunjena diplomantima i njihovim ponosnim roditeljima, rodbinom i prijateljima.

Studentima je diplome uručio prodekan karlovačkog Veleučilišta prof. dr. Jovan Vučinić. Čestitajući im, prodekan je poručio i da otvaranje ove nove stranice u njihovim životima ujedno pred njih stavlja nove izazove, ali i etičke standarde kojih se moraju pridržavati u svom daljnjem radu.

-Obrazovanje i suradnja su imperativ za razvijanje i jačanje stabilnih, miroljubljivih i demikratksih društava, što je posebno važno za našu zemlju imajući u vidu stanje u ovom regionu. To ne smijemo izgubiti iz vida ni na svečanim, protoklarnim susretima kao što je ovaj danas. Ovo korespondira s latinskom izrekom “Tantum possimus, quantum scimus”, “Možemo onoliko koliko znamo”. Poštovani diplomanti, na ovom veleučilištu dobili ste znanje, a to je nešto što vam nitko nikada ne može oduzeti. Upravo to je vaš oslonac za daljnju budućnost. Nadam se da ćete se boriti i izboriti za svoje mjesto u društvu i da će VIP podobnosti, pogodnosti i ostalo biti povijest iza nas – poručio je diplomantima prof. dr. Vučinić.

Iako je primanje diplome svečani događaj koji se pamti po lijepom, ni ova promocija nije prošla bez osvrta na aktualnu situaciju u akademskoj zajednici, na kojoj je višegodišnja ekonomska kriza ostavila dubok trag. No usprkos stanju u društvu, Veleučilište u Karlovcu posljednjih godina ide velikim koracima naprijed. Od svojih početaka 1997. godine do danas zabilježilo je golem napredak, prerastavši s tadašnje ponude svega dva studija i 300 polaznika na sadašnjih 8 stručnih i 3 specijalistička studija i više od dvije tisuće studenata. No, ovo bi mogao biti tek početak, jer ambicije su velike – u narednim se godinama Veleučilište, naime, pretendira izboriti za status sveučilišta.

vts3005_01