Novi imam džemata Karlovac je Damir Livak

KARLOVAC – Mladi efendija Damir Livak novi je imam džemata Karlovac. Primopredaji dužnosti danas je bio nazočan i muftija Islamske zajednice u Zagrebu Aziz efendija Hasanović koji je istaknuo da karlovački džemat dobro radi, a dobra suradnja postoji s gradom, županijom, ali i ostalim vjerskim zajednicama.

Dosadašnji imam Haris efendija Bošnjaković svoju je dužnost obavljao uredno, časno i čestito, no zbog privatnih razloga odlučio je napustiti mjesto karlovačkog imama, rekao je muftija Hasanović uoči primopredaje dužnosti novom imamu Damiru Livaku.

Karlovac zbog svoje blizine Zagrebu ima posebno mjesto u Hrvatskoj islamskoj zajednici, iako je jedan od mlađih džemata zaslužuje pažnju, kaže Hasanović, te dodaje da je misija svih vjerskih vođa služenje narodu.

Novi imam Damir Livak dolazi iz Rijeke gdje je bio predsjednik Odbora mladih tamošnjeg medžlisa, stoga se od njega i očekuje više rada s mladima.

Suradnja s glavnim karlovačkim imamom Admirom Muhićem ne bi trebala biti problem, a svi očekuju dobre rezultate, jer u posljednje vrijeme sve više pažnje posvećuje se najmlađima.

Haris efendija Bošnjaković zahvalio se svojim džematlijama, te poželio uspjeh u radu novom imamu.

haris_bosnjakovic