web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Izložba hrvatskih autohtonih pasmina u Karlovcu, čekaju se pobjednici

KARLOVAC – Kinološko športski klub „Karlovac“ i Hrvatski kinološki savez organizirali su Glavnu uzgojnu izložbu autohtonih pasmina pasa koja je održana danas na poligonu ŠRC-a Korana. Predstavljeno je 114 pasa, svih sedam hrvatskih autohtonih pasmina.

Šesta po redu, glavna uzgojana uzgojna izložba autohntonih pasmina Hrvatskog kinološkog saveza održana je po drugi put u Karlovcu u kojeg su izlagači doputovali iz svih djelova Hrvatske. Inače, i sam Grad Karlovac prepozano je značaj ove izložbe stoga pomaže u organizaciji te na taj način sudjeluje u očuvanju hrvatske kinološke baštine budući da je današnja izložba isključivo bila izložba autohtonih pasmina. 

ip


Uz Damira Skoka, predsjednika Hrvatskog kinološkog saveza, sve nazočne na ovoj izložbi pozdravila je i Tihana Duspara, potpredsjednica Kinološko športskog kluba Karlovac.

ip3

Oni psi koji će imati najviše sreće, ali i oni koji će zadovoljiti sve kriterije, dakle najbolji s ove izložbe predstavljat će našu zemlju na europskoj izložbi u Češkoj.

ip1

Današnja izložba imala je humanitarni karatket budući da Hrvatski kinološki savez sudjeluje i u prikupljanju pomoći za pse u poplavljenim područjima u Slavoniji pa su se tako donacije prikupljale i tijekom ove izložbe.

Do sada je od strane Hrvatskog kinološkog saveza otpremljeno više od 5 tona hrane za pse.