Dugorešani učili o Australiji, veleposlanica Susan Cox posjetila ih kako bi čula što su naučili

DUGA RESA – Da klokani žive u Australiji znate vjerojatno svi, no koje su još životinjske vrste specifične za ovu zemlju, tko su prvi ljudi koji su došli živjeti na ovaj najmanji kontinent, koliko Australija ima država te još brojne druge važne podatke mogli su saznati učenici dugoreške OŠ Vladimir Nazor zahvaljujući projektu Australske ambasade.

Već nekoliko godina provodi se projekt namjenjen svim dobnim skupinama kojim Veleposlanstvo Australije želi učenike upoznati sa svojom zemljom.

Danas sam ovdje kako bih saznala više o svojoj zemlji od učenika iz Duge Rese koji su radili sa materijalima Veleposlanstva, koje dijelimo školama diljem Hrvatske. Bila sam sretna kad su me pozvali da čujem što mi mogu reći o Australiji, rekla je veleposlanica Susan Cox.

Australija osim prirodnih ljepota ima i dobre uvjete za život, naučili su tako učenici ove osnovne škole, a veleposlanica Cox zadovoljna je onim što je čula, ali dodaje da i ona puno uči o Hrvatskoj. Prošla je tako sve veće gradove od Osijeka, Zadra do Dubrovnika, no prvi puta, no ne i posljednji, stigla je u Dugu Resu.

Ono što ja njima želim reći o Australiji je da smo otvorena zemlja koja prihvaća različitosti, cijenimo dosadašnje odnose s Hrvatskom, a puno Australaca je hrvatskog porijekla, tko zna možda nađem nekoga u ovoj školi tko ima veze s Australijom, kaže Cox.

Leona, Renato i Alexandra Carol neki su od učenika koji su sudjelovali u ovom projektu, iz kojeg su kako kažu naučili mnogo.

Ova djeca stekla su dobro iskustvo i naučili puno novih stvari, stoga ne čudi zadovoljstvo odrađenim projektom, a neki od njih pokazali su interes i da posjete Australiju i iz prve ruke se upoznaju s onim što su imali prilike naučiti.