glazbena_skola

KARLOVAC – Djeca koja žele naučiti svirati imaju priliku upisati se u Glazbenu školu, gdje će steći osnovno glazbeno obrazovanje, upisuju se dva uzrasta učenika, od 7 do 10 te od 12 do 14 godina.

Mlađi uzrast učenika, oni od 7 do 10 godina, odnosno oni koji završavaju 1., 2. ili 3. razred osnovne škole upisuju se u prvi razred Glazbene škole i mogu odabrati instrument koji žele svirati, uz pomoć nastavnika te pratnju roditelja. Stariji uzrast učenika, oni od 12 do 14 godina upisuju se u 1. i 2. razred pripremne srednje škole. Oni u dvije godine odrađuju ono što mlađi uče u šest godina.

Ovi učenici upisati mogu samo puhačke instrumente, odnosno trubu, klarinet, saksofon, kontrabas, a mogu učiti pjevanje i upisati se na teoretski odjel. Stariji uzrast na upis treba doći do 24. lipnja, dok oni mlađi to mogu učiniti do 18. lipnja. Upise možete obaviti od 10 do 12 te od 17 do 19 sati.

Osnovna Glazbena škola traje šest godina, srednja četiri godine, a po njihovu završetku zainteresirani mogu upisati i Glazbenu akademiju u trajanju četiri godine.

Stoga iskoristite priliku, upišite Glazbenu školu i putujte glazbom kroz život!