web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Seminar o značaju svjetskog halal tržišta održan u Karlovcu

KARLOVAC – Kako doći do halal certifikata, koja je prednost proizvoda i usluga koji su dobili certifikate te o važnosti i veličini halal tržišta imali su prilike saznati karlovački gospodarstvenici. U organizaciji Centra za certificiranje halal kvalitete u Karlovcu je održan seminar s ovim temama.

Halal certifikati dodaju novu vrijednost, a u Hrvatskoj trenutno ima 60-ak certificiranih proizvoda. U organizaciji Centra za certificiranje halal kvalitete koji djeluje pri Islamskoj zajednici u Hrvatskoj karlovački gospodarstvenici imali su prilike upoznati se s procesom dobivanja ovih certifikata te važnosti velikog svjetskog halal tržišta.

Karlovačka županija ima i turističke ambicije, stoga ne čudi da su se seminaru odazvali i predstavnici turističkog sektora, ali i lokalne samouprave. U centru za certificiranje su zadovoljni odazivom karlovačkih gospodarstvenika.

Proces certificiranje počinje javljanjem zainteresiranih, nakon toga slijedi posjet objektu, edukacija zaposlenika, uvođenje zahtjeva u proces te kontrola procesa, a cijena je individualna, rekao je voditelj Centra Aldin Dugonjić. Više informacija možete potražiti na internet stranicama Centra.