Karlovac bilježi porast broja noćenja

KARLOVAC – Turistički promet u prvih 5 mjeseci ove godine veći je za 5% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, javlja TZ grada Karlovca. Tako je do kraja ovogodišnjeg svibnja u smještajnim kapacitetima evidentirano ukupno 8.740 noćenja i 5.778 dolazaka turista.

Najveći udio u ukupnom broju noćenja imali su domaći gosti s 26%., a među stranim turistima prednjače gosti iz Republike Koreje (16,5%), zatim iz Poljske (8,2%), Njemačke (6,1%) te Italije (4,7%), a većina nočenja ostvarena je u karlovačkim hotelima.

Ovim putem TZ grada Karlovca obavještava kako je sve do kraja kolovoza u tijeku edukativno promotivna akcija ”Prijavi svog susjeda!”.

– Prijašnjih godina pokazalo se da su naši sugrađani vrlo samozatajni kada je riječ o prijavi za najljepše uređen okoliš pa smo stoga odlučili ove godine pozvati susjede, prijatelje, rodbinu ili slučajne prolaznike da nam prijave ako primijete da je netko zaista lijepo uredio svoj balkon ili okućnicu, poručuju iz TZ te dodaju kako je cilj ove akcije da svi zajedno pridonesemo što boljoj hortikulturnoj uređenosti i ljepoti našega grada.

Najbolje uređene okućnice i balkoni bit će prigodno nagrađeni, a najsretniji prijavitelji će također dobiti poklon.

Prijave se primaju u Turističkom uredu ili putem maila info@karlovac-touristinfo.hr do 31. kolovoza ove godine.