Paralelni svjetovi na županijskom aktualcu – vladajući vide pozitivnu, oporba negativnu stvarnost

KARLOVAC – U kojem to paralelnom svemiru župan živi, upitala je laburistica Ana Milašinović na jučerašnjem aktualcu Županijske skupštine. Na ovakvo pitanje ponukao ju je županov 45-minutni govor na Svečanoj sjednici održanoj povodom Dana županije gdje su prisutni slušali o postignućima u dosadašnjem radu koje je Milašinovićeva nazvala ” hvalospjev samome sebi”.

– Ja živim u Karlovcu gdje vidim neku drugu stvarnost – vidim depresivne ljude, bez posla, ljude koji kopaju po kontejnerima, koji ne mogu plaćati račune, koje izbacuju iz njihovih domova, kako se ne mogu bolesni liječiti, a djeca školovati, vidim i uništene i zatvorene tvornice i obrte, diskriminaciju malih ljudi, vidim kako mladi odlaze … Nije li vrijeme da zajedno pogledamo istini u oči i da prestanemo mlatiti praznu slamu upitala je Milašinović.

Moj 45-minutni govor bio je dokaz da se u Karlovačkoj županiji radi, odgovorio je župan te dodao kako je govor trebao trajati puno duže, ali da ga je on jako skratio.

– Proračun županije najtransparentniji je od svih županija, gradova i općina, 5 godina imamo pozitivne revizije, županijski poduzetnici po ostvarenoj dobiti su 2. u Hrvatskoj. Ja znam da je sad teško govoriti nakon izbora, kad se doživi poraz, ali političari smo, trebamo u pobjedi biti dostojanstveni, a u porazu se ne poniziti. Treba dobro i kvalitetno nastaviti raditi dalje, a ne vrijeđati jedni druge tvrdeći da mlatimo praznu slamu, zaključio je župan.