Školstvo jedva krpa kraj s krajem, prioriteti krovišta i instalacije

KARLOVAC – Poštuje li županija obveze o financiranju školskih knjižnica osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač, zanimalo je tako SDP-ovu Đurđu Ivković Macut na aktualcu županijske skuštine. Da sada se većinom u obrazovne institucije ulagalo kroz obnovu zgrada, a moramo prizanti da su fundusi knjiga u školskim knjižnicama zastarjeli. S obzirom na sredstva, hoće li županija krenuti s ulaganjem u knjižnice, pitala je Ivković Macut.

Vijećnicu HSP AS-a Slavicu Modrušan zanimalo je pak hoće li županija krenuri u obnovu školskih kuhinja pogotovo kada se zna da je HACAP od iduće školske godine obvezan.

Školstvo u našoj županiji u teškom je stanju, odgovorio je resorni pročelnik Željko Šančić te dodao da već sada jedva krpaju kraj s krajem.

– Ove godine smo dobili 8,5 milijuna kuna manje od države nego 2010. godine, a prošle godine 8,7 milijuna kuna manje nego 2010, dok su troškovi sve veći. Da fond knjiga treba povećati, to nije sporno, ali molim Vas kolegicu Ivković Macut budući da ste iz stranke vladajuće koalicije na državnoj razini da kažete minisrtu da nam da koji milijun više pa ćemo imati i za knjižnice i za kuhinje. Ovako su nam prioriteti drugi, krovišta, instalacije pa sve drugo, kazao je Šančić te zaključio kako školstvo koliko toliko funkcionira ponajviše zahvaljujući županijskim čelnicima koji taj manjak nadomještavaju vlastitim sredstvima.