Dan je Ivanić Grada – samo zajedno možemo riješiti probleme, poruka je gradonačelnika

IVANIĆ GRAD – Problemi su brojni, no zajedno ih možemo riješiti, bez obzira na stranačku pripadnost, otvoreni smo svima koji žele graditi bolji grad kako bi omogućili dostojan život svim stanovnicima, jedna je od poruka koju je gradonačelnik Ivanić Grada Javor Bojan Leš uputio sa svečane sjednice u povodu Dana grada.

Prije godinu dana u Ivanić Gradu vlast je preuzela nova i svježa garnitura ljudi, koji su odlučili pokrenuti nove projekte, ali i završiti neke započete. Stanje u kojem su pronašli gradsku blagajnu, prema riječima gradonačelnika nije bilo bajno. Četiri milijuna kuna duga Grada, problemi u tvrtkama Komunalni centar koji je imao dugovanja od oko dva milijuna kuna te čak 13 milijuna kuna duga tvrtke Ivaplin.

Trenutno su u realizaciji brojni projekti, tako bi Ivanić Grad uskoro konačno trebao dobiti vodovod. Županisjki centar za gospodarenje otpadom također bi mogao biti realiziran nakon što bude napravljena studija utjecaja na okoliš, očekuju se investitori u industrijsku zonu zbog povoljnijih uvjeta, dok će osnovnoškolcima i ove godine biti financirani udžbenici.

Da je pred Ivanić Gradom svjetla budućnost smatraju i u Zagrebačkojo županiji. I ovom prilikom obećana je pomoć županije u svim projektima. Uobičajeno podijeljena su i javna priznanja grada za proteklu godinu, a za životno djelo nagrađen je dugogodišnji župnik župe Svetog Petra Josip Ćorić.

Događanja uz Dan Ivanić grada nastavljaju se sutra izložbom cvijeća, Obrtničkim sajmom, smotrom folklora, žabarskim karnevalom te koncertom Hladnog piva. U nedjelju je pak sajam eko hrane, biciklijada te brojni glazbeni događaji.

dan_ivanic_grad1