web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Josipović: Ozalj je dobar primjer decentralizacije

OZALJ – Bliže se novi predsjednički izbori, pa je aktualni predsjednik Ivo Josipović polako startao s obilaskom Hrvatske i prikupljanjem bodova za novi mandat na Pantovčaku. Ovaj posjet predsjednika Josipovića Ozlju bio je prvi službeni posjet u njegovom predsjedničkom mandatu. Iako je bio pozvan na nedavnu proslavu Dana grada, taj posjet nije realiziran, stoga mu je gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić danas zahvalila što je makar naknadno došao te izrazila nadu da će ovaj obilazak biti samo prvi u nizu.

Dolazak u ovaj gradić uz Kupu, poznat po velikom broju obrtnika i poduzeća, te svega 500-ak nezaposlenih, Josipović je iskoristio kao bi se osvrnuo na decentralizaciju koja je Hrvatskoj nužno potrebna. Ozalj je, rekao je, dobar primjer da decentralizacija može dati bolje rezultate nego što to danas imamo u većini drugih dijelova Hrvatske. Lokalna samuoprava, naglasio je, sigurno može osigurati bolje uvjete života u lokalnoj sredini nego što to može centralna država. No decentralizacija obveza bez decentralizacije novca kojoj danas svjedočimo neće dati nikakve rezultate i ne vodi nikamo, svjestan je Josipović. To je, naglasio je, problem koji se mora rješavati u kontinuitetu, bez obzira tko je na vlasti.

Nakon protokolarnog susreta sa članovima Gradskog vijeća, zaposlenicima gradske uprave, gradskih tvrtki, te županijskih i državnih ureda u Ozlju, predsjednik je u društvu gradonačelnice obišao Munjaru, a nakon toga i tvrtku Aquaestil te Stari grad Ozalj gdje je razgledao postav novootvorenog Zavičajnog muzeja.

josipovic0606_2