web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Karlovačke rijeke izvrsne kakvoće, slobodno se kupajte !

KARLOVAC – Ovogodišnji, prvi rezultati vode na Foginovom kupalištu, na rijeci Korani u Karlovcu, više se nego zadovoljavajući.

Prema nalazu Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije, a na uzorku uzetom 2. lipnja, rijeka Korana izvrsne je kakvoće, objavljeno je na internetskoj stranici Grada Karlovca. Inače, uzorkovanje kakvoće rijeke Korane na Foginovom plaća Grad Karlovac po godišnjem ugovoru te će u sezoni kupanja analiziranje biti učestalo.

Pored Korane u Karlovcu na Foginovom i ostale karlovačke rijeke, odnosno najposjećenija kupališta Karlovačke županije imaju vodu izvrsne kakvoće, doznajemo iz Zavoda javno zdravstvo Karlovačke županije.


Analiza je obavljena na kupalištu Grdun, te na kupalištu u samom Ozlju i u Jurovu, zatim na rijeci Mrežnici u Mrežničkom Brigu kao i na dugoreškom kupalištu. Anliza je obavljena i na rijeci Korani u Slunju kao i na ogulinskum jezeru Sabljaci.

Sukladno programu javno – zdravstvenih mjera u Karlovačkoj županiji, analiza površinskih voda, koje se u našoj županiji tradicionalno koriste za kupanje, bit će obavljana svakih četrnaest dana, stoga budite bez brige i slobodno potražite osvježenje u čistim karlovačkim rijekama.