web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Novaković Matanić: Je li Central novi ”slučaj Grabrik”?; Jelić: To je bila dobra prodaja.

KARLOVAC – Potpredsjednica gradskog vijeća uspjela je ”zeznuti” sustav karlovačkog Gradskog vijeća i postaviti čak dva vijećnička pitanja na aktualcu. Prvo je bilo u ime kluba vijećnika SDP-a i HNS-a koje zanima je li hotel Central novi slučaj Grabrik.

Naime Grad Karlovac u posljednje vrijeme puni naslove državnih medija i to negativnim vijestima gdje se ponovno povlači pitanje prodaje zemljišta u Grabriku. Grad ga je 2008. godine prodao za 5 milijuna kuna, da bi to zemljište nekoliko godina kasnije investitor prodao za 9 milijun i to bez ikakvih ulaganja.

– Hotel Central vrijedan je 4,8 milijuna kuna, pola je u vlasništvu Žitoproizvoda, pola u gradskom. Žitoproizvod je svoju polovicu prodao za 1,2 milijuna kuna, a predsjednik Gradskog vijeća zatražio je stranke da razmisle o spuštanju cijene prodaje gradske polovice. Je li pred nama novi ”slučaj Grabrik”, upitala je Novaković Matanić.

– Zemljište u Grabriku procijenjeno je na 700 kuna po kvadratnom metru, a prodano je za 900. To je tada stabiliziralo gradski proračun i vjerujte mi da nije oštećen. Što se kasnije događalo, istražuju nadležne institucije i samo neka tako nastave. Što se pak tiče Centrala, postoji Ugovor prema kojem se zna koliki je naš udio i prema kojem će biti napravljena procjena. Mi prodajemo niti lipu više niti manje i nema nikakvih tenzija. U konačnici se to ništa ne može odraditi bez ovog vijeća, odgovorio je gradonačelnik Damir Jelić.

No Novaković Matanić i dalje tvrdi kako nije moguće da jedno zemljište prije recesije ima cijenu 5 milijuna kuna, a za vrijeme recesije kada su pale cijene nekretnina, košta više, pa je gradonačelnika nazvala lošim poslodavcem. Gradonačelnik je samo odgovorio da je to bila dobra prodaja te da u takvim prodajama samo matematika odlučuje.

Drugo pitanje postavila je kao vijećnica, a odnosilo se na legalizaciju. Kaže kako je grad legalizirao objekt jednom čovjeku na Gazi, kojeg nije htjela imenovati, a koji je otuđi gradsko vlasništvo, pa pita kako je to moguće.

– Znači li to da će netko izgraditi kuću na Starom placu i da Grad neće poduzeti ništa, upitala je.

– Legalizacija ne utječe na vlasništvo, Grad je i dalje vlasnik takvih objekata. U tijeku su razgovori sa suvlasnicima i rješenje nije jednostavno, odgovorio je pročelnik UO za imovinsko pravne poslove i upravljanje imovinom Davor Bartolac te dodao da mu konkretno kaže o kojem se slučaju radi pa će joj pismeno dostaviti odgovor.