web karijera 1160*120
web struka 1160*120

OB Karlovac sanirala dugove

KARLOVAC – Opća bolnica Karlovac prva je u Hrvatskoj koja se može pohvaliti plusom na računu. Podsjetimo, sanacija u Općoj bolnici Karlovac započela je početkom prošle godine, a dug bolnice u tome je trenutku iznosio vrtoglavih 50-ak milijuna kuna. Premda govoreći o sadašnjem stanju na računu bolnice ne možemo govoriti o milijunima, jer riječ je o simboličnih 137 tisuća kuna, sama činjenica da duga više nema gotovo je ravna čudu. Osim HZZO-a koji je smanjio dug karlovačke bolnice isplativši dobavljačima lijekova 32,5 milijuna kuna, za pozitivan rezultat presudan je bio rad osoblja, kojemu sanacijski upravitelj dr. Suad Crnica zahvaljuje na velikom trudu i požrtvovanom radu.

Iako je kraj godine još predaleko da bi se moglo donositi zaključke o pozitivnoj bilanci za 2014., sanacijski upravitelj karlovačke bolnice daje dobre prognoze.

No ono što građane vjerojatno zanima više od stanja na računu bolnice je koliko je zbog rezanja troškova patio nivo zdravstvenih usluga. Sanacijski upravitelj tvrdi da smjenski rad zbog kojeg su provjedovali liječnici u cijeloj Hrvatskoj, u karlovačkoj bolnici nije uzrokovao probleme. Što se pak tiče listi čekanja, one nisu dulje nego što su bile prije uvođenja smjenskog rada i štrajkova koji su obilježili posljednje mjesece. Građani ne dobivaju manje kvalitetnu uslugu, uvjerava dr. Crnica.

Karlovačka bolnica za sada je jedina koja je uspjela izaći iz crvenog minusa, a budući da cijeli zdravstveni sustav muče slični problemi, bit će zanimljivo pratiti kakve će rezultate do kraja godine dati sanacijski postupak u ostalim bolnicama.