KABA

Novi zamah zbog novih prostorija; i za vrijeme ljeta neće nedostajati radionica

KARLOVAC – Udruga DND Karlovac, Udruga roditelja potencijalno darovite djece Mali princ, Umjetnička organizacija Lepeza i STOPE – Udruga za inkluziju i kreativni razvoj, više nisu Udruge beskućnici. Naime, sinoć su na prigodnoj svečanosti uz brojne uzvanike otvorili prostorije u kojima će djelovati, na Korzu.

Prostorije su dobili na privremeno korištenje od jedne obitelji iz Zagreba tako da su i dalje u potrazi za trajnim rješenjem, a sve kako bi svoje programe što kvalitetnije predstavili svojim članovima, ali i svim ostalim zainteresiranim građanima.


– Ovo će biti mjesto, mi se nadamo i za književne i umjetničke susrete, znači i za malo stariju djecu, a ne samo za ovu koja su na našim radionicaoma, tako da malo oplemenimo grad i ovaj prostor. Inače, prostorije su donacija gospođe Iris Vrus Pervan i gospodina Borisa Pervana dok se ne iznajme, a do tada mi ćemo ih malo oplemeniti, rekla je na sinoćnjem otvaranju Milenka Pervan Stipić, voditeljica Udruge roditelja potencijalno darovite djece Mali princ.


Ujedno ove su udrge sinoć predstavile svoje programe, koji će sada biti dostupniji građanima jer svi koji žele mogu ih posjetiti na Korzu te se upoznati s njihovim radom.


– Mi provodimo jedini u Republici Hrvatskoj senzo-motoričke igrice za bebe od 2, 5 mjeseca do godine dana zatim senzo-motoričke igraonice za djecu od godine do tri godine. Tijekom ljeta imat ćemo malu ljetnu akademiju gdje će vaše djete moći boraviti od 8,00 do 12, 00 sati i proći tri ili četiri radionice svakodnevno. Također radimo individualan radno terapijski i fizioterapijski tretman osoba s neurološkim teškoćama kao i s djecom, naglasila je Ivana Štedul, predsjednica Udruge STOPE za inkluziju i kreativni razvoj.


Udruga Lepeza te karlovačko Društvo naša djeca također će u novim prostorijama raditi s djecom. Danijela Jurac, predsjednica DND Karlovac te umjetnička voditeljica Udruge Lepeza kaže kako su im prostorije od neprocjenjive vrijednosti, no da bi voljeli imati trajno rješenje.


– Do sada smo mogli imati radionice samo u vrijeme škole jer održavali smo ih u Osnovnoj školi Banija, a sada ih možemo imati u neuredovno vrijeme, znači za vrijeme trajanja ljetnih praznika, kaže Danijela Jurac, dodajući kako i dalje tragaju za trajnim rješenjem za što je i Grad Karlovac pokazao interes te traga za rješenjem problema ove četiri udruge.


– Ovo nam je neki uvod u tu priču, zaključuje Jurac.


Nadamo se da će priča imati sretan kraj jer radi se o udrugama čiji programi okupljaju zaista puno djce, mladih i odraslih, a sve u svrhu što kvalitetnijeg provođenja vremena i općenito poboljšanja kvalitete života djeteta.