web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Vježba u Krnjaku – suradnja DVD-a Debela Kosa i JVP Karlovac

KRNJAK – Požar je zahvatio kuhinju OŠ Katarine Zrinski u Krnjaku, dvije osobe, učiteljica i učenik ostali su zarobljeni u školi, dok su ostali uspješno evakuirani. Na teren prvo dolaze vatrogasci DVD-a Debela Kosa, a zatim i članovi JVP Karlovac. Dio je to danas odrađene vježbe u ovoj osnovnoj školi.

Svake dvije godine u OŠ Katarine Zrinski Krnjak održava se vježba zaštite i spašavanja, koja je i zakonska obveza. Time se osim spremnosti vatrogasaca testira i spremnost osoblja škole.

DVD Debela Kosa osnovano je 2001. godine, nakon što je u ratnim zbivanjima prestao rad starog DVD-a koji je u Krnjaku djelovao od 1952. godine. Općina je vatrogascima dodjelila i prostorije društvenog doma, a trenutno imaju 50-ak članova, od kojih 20-ak aktivnih vatrogasca.

Općina za vatrogastvo izdvaja zakonskih pet posto proračuna, no vatrogascima pomažu i više od toga, kad god su u prilici. Nedavno je tako na prostorijama Doma zamjenjena stolarija i ugrađeno centralno grijanje. U planu je i obnova fasade te podova.

Mladi mještani pokazuju interes za vatrogastvo, kaže predsjednik DVD-a Dejan Mihajlović. Ne sumnjamo da će veliki entuzijazam koji članovi društva imaju, uz financijsku pomoć Općine i dalje rezultirati dobrim radom i još boljom opremljenosti DVD-a Debela Kosa.