Zadnji dan nastave u Prirodoslovnoj školi u znaku fiš paprikaša

KARLOVAC – Zadnji dan školske godine u karlovačkoj Prirodoslovnoj školi proveden je u znaku ribe. Kuhao se fiš paprikaš i to od šarana, soma i kečige,a pripremali su ga učenici Trgovačko ugostiteljske škole. Naime dio je to projekta Aqua Agro čiji je nositelj Prirodoslovna škola Karlovac, a partneri su Gospodarska škola Čakovec, Grad Karlovac i Ribnjaci Kupa. U sklopu projekta koji se provodi već 8 mjeseci, danas je održan Riblji festival.

– Cilj je projekta je stvaranje mreže poslovnih partnera gdje će se promicati zdrava hrana, odnosno slatkovodno ribnjičarstvo, kazao je voditelj projekta Stjepan Grčić.

Projekt se zapravo nadovezuje na priču KAquariuma i Ribarke. Naime da bi u KAquariumu kao dio ugostiteljske ponude imali na jelovniku riblje specijalitete, potrebna je tvronica za proizvodnju i preradu slatkovodne ribe, odnosno RibarKA, a za nju je potreban stučan i obrazovan kadar kojeg nudi upravo projekt Aqua Agro.

– Mi ćemo napraviti jedan obrazovni program za specijaliste za slatkovodno ribnjičarstvo i kada KAquarium i RibarKA prođu zadnju fazu natječaja, postojat će osposobljeni ljudi za koje će biti radnih mjesta. Edukacija počinje u srpnju, prema projektu može se prijaviti 45 osoba s područja Karlovačke i Međimurske županije i za sada je dosta dobar odaziv, naglašava Grčić.

Jednako tako u dvorištu škole u srpnju kreće izgradnja akvaponijskog bazena, a kraj radova je već u kolovozu.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/riblji_festival/*{/rokbox}