KARLOVAČKO ŽUTILO FILMSKE REVIJE MLADEŽI I FOUR RIVER FILM FESTIVALA POČINJE U UTORAK!

KARLOVAC- I ove godine filmoljupci dolaze na svoje! U utorak službeno počinje 19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival. Ovog puta, konačno, kako mu i ime kaže, festival se održava na obalama četiri rijeke, Kupe, Korane, Mrežnice i Dobre. Filmska revija mladeži i Four River Film Festival već su postali brend grada, a do sada rujan je bio rezerviran za to Karlovačko žutilo. Svake godine organizatori si postavljaju neki novi izazov, pa je tako od ove godine početak revije i festivala u lipnju. Sukladno promijeni termina, malo je promijenjen i koncept.

Sve ove godine, želja je bila postaviti platno na samoj vodi, a od ove godine, želja je postala stvarnost. Otvaranje u utorak u 21.30h odvijat će se na Kupi, a večer kasnije, dakle drugu festivalsku izabrana je nova lokacija, na Korani, gdje će se održavati popratni program “Nekad laureati revije i festivala danas”. Isti taj sadržaj bit će i treću večer, ali na rijeci Dobri, na Grdunu.

Četvrta večer revije i festivala bit će na Mrežnici, na Gradskom kupalištu Duga Resa, tako da će ovaj festival filmom zaokružiti čitavu županiju. Samo zatvaranje bit će na već ranije spomenutoj Mrežnici, a po prvi puta dodjela nagrada neće biti na zatvaranju, već večer ranije, u petak.

Natjecateljski program obuhvaća 80 filmova pristiglih iz 30 zemalja svijata, izabranih između 365 filmova. Prikazat će se na glavnoj festivalskoj pozornici, u Gradskom kazalištu Zorin dom, u okviru 7 projekcija. Do sada je potvrđeno 160 gostiju, 60 iz svijeta i 100 iz Lijepe naše, što je do sada rekordna brojka. Program filmova za mlade također je jedan od popratnih sadržaja.

Ove godine glavni žiri sastoji se od tri člana.

 

Još jedna filmska kategorija, koja će se svake godine mijenjati, novo je obilježje festivala i revije, a za ovu je odabran – plesni film. Spojen je i osnovnoškolski film, revija dječjeg stvaralaštva kojeg organizira Hrvatski filmski savez na jednoj projekciji u Gradskom muzeju. Prvog dana s početkom u 11h očekuje vas presjek autora koji su nekad bili osnovnoškolci, a danas su sudionici festivala. Stoga, poziv stoji, vidimo se na reviji i festivalu!