kolonija_orlovac

KARLOVAC – Mjesni odbor Orlovac tradicionalno je, po jubilarni dvadeseti put, proslavio svoj dan i spomendan svog zaštitnika Svetog Antuna Padovanskog. U Domu kulture Orlovac održana je likovna radionica na kojoj je sudjelovalo dvadesetak umjetnika iz Karlovca i Karlovačke županije, a posjetio ih je i gradonačelnik Damir Jelić.

– Više od 400 umjetničkih djela nastalo je u ovih dvadeset godina koliko se održava likovna kolonija na Orlovcu, a na njima je do sada sudjelovalo 80-ak umjetnika ne samo iz Hrvatske nego i iz susjedne Slovenije – kaže predsjednik Vijeća MO Orlovac Josip Obranović. Kako bi dvadeset godina likovnih kolonija na Orlovcu ostalo zabilježeno za povijest, ove godine izdana je i prigodna monografija.

Proslava Dana mjesnog odbora Orlovac nastavlja se i sutra, svetom misom koja počinje u 9.30 sati te procesijom  od kapelice sv. Antuna Padovanskog do spomen poloče na pročelju Doma kulture Orlovac.

Dodajmo na kraju i kako je orlovačka kapelica izgrađena upravo sredstvima od prodaje radova nastalih na ovdašnjim likovnim kolonijama.