web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Kardinal Bozanić podijelio sakrament svete potvrde 48 mladih Dugorešana

DUGA RESA – Višednevna priprava za blagdan svetog Antuna Padovanskog u dugoreškoj crkvi, koja nosi ime ovog sveca, svečano je sinoć okončana euharistijskim slavljem koje je predvodio studentski kapelan don Damir Stojić, a svojevrsni epilog dobila je današnjim sakramentom potvrde koji je podijelio kardinal Josip Bozanić.

Nakon prošlotjednog posjeta hrnetićkoj župi svetog Martina, zagrebački nadbiskup, sakrament svete potvrde danas je podijelio 48 mladih Dugorešana. Ukazao im je na važnost Duha svetog kao jedne od tri božanske osobe.

– Krizma je sakrament Duha Svetog. To je zapravo Božja garancija da će On uvijek biti s vama, ne samo na dan krizme, nego i do kraja života, poručio je krizmanicima kardinal Bozanić.

antunovo_stojic

Najlakši i jedini ispravan put do Boga je molitva. Njezinu snagu na vlastitoj je koži osjetio sveti Antun Padovanski. Kako je u svojoj homiliji istaknuo studentski kapelan Stojić sveti Antun je primjer kako Bog vodi povijest, bez obzira na tragična događanja i nelogičnosti s kojima se svakodnevno susrećemo. Također, puno je stvari koje ovog sveca čine popularnim.

– Sveti Antun je omiljen jer ga nije bilo briga što ljudi misle. On je propovijedao istinu, a njegova je istina bila Isus Krist. Zbog njegova čista srca zato ga se i prikazuje s ljiljanom u ruci, dok dijete simbolizira Isusa Krista, kazao je don Stojić.

bozanic