web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Karlovačka Zvijezda proslavila svog zaštitnika svetog Antuna

KARLOVAC – Karlovačka gradska Zvijezda ima svog zaštitnika svetog Antuna Padovanskog. Tako je sinoć u crkvi Presvetog trojstva služena sveta misa, koju je predvodio velečasni Vlado Mandura, nakon koje je održana procesija u kojoj je Karlovačka građanska garda nosila kip svetog Antuna.

Na misi i procesiji okupili su se brojni Karlovčani, i mali i veliki upravo kako bi na trgu vlč. Mandura podijelio blagoslov djeci, ljiljanima i automobilima.

Ujedno je u vjeronaučnoj dvorani otvorena izložba Tajna cvijeta koju su prirpemale vrijedne ruke članova udruga, škola, vrtića, ustanova i vjernika. Riječ je o tradicionalnoj izložbi koja je postavljena i u 14 izloga u Radićevoj ulici, a ostaje otvorena do 13. srpnja. Ove godine cvijet je glavni motiv jer osim što je povezan sa svetim Antunom, najbolji cvijet su upravo vjernici, kazao je dekan Karlovačkog dekanata Franjo Tomašević.

Karlovački dekanat pripremio je i nekoliko događanja. U atriju samostana bit će održano nekoliko koncerata. Orkestar gitara pod vodstvom Darinke Drenjančević nastupa u nedjelju od 19.30 sati, u utorak 17. lipnja na programu je koncert Karlovačkog okteta, u nedjelju 22. lipnja je glazbeno pjesnička večer, a u subotu 28. lipnja koncert Prvog hrvatskog pjevačkog društva Zora.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/antunovo_trojica/*{/rokbox}