web karijera 1160*120
web struka 1160*120

LJETNE IGRAONICE U JASKI!

JASTREBARSKO- Udruga Društvo naša djeca i Grad Jastrebarsko i ove godine organizatori su projekta “Ljetna igraonica 2014” koja se održava tijekom školskih praznika. Projekt se održava 12. godinu zaredom, a sve s ciljem kvalitetnijeg i aktivnijeg upotpunjavanja slobodnog vremena tijekom ljetnih praznika sadržajima sportsko-rekreativnog i društvenog karaktera.

Za predškolski i osnovnoškolski uzrast program se provodi u vidu radionica koje traju od 4 do 10 dana gdje djeca prolaze kako osnovne strukture kretanja pojedinih sportskih aktivnosti tako i neke društvene, kao što su lutkarska, likovna i plesna radionica. Za srednjoškolce je organiziran mini projekt u sklopu projekta igraonica po nazivom “Sportsko ljeto”, gdje se svim zainteresiranim srednjoškolcima nudi provođenje sportskih aktivnosti kroz sustav natjecanja.

Aktivnosti koje se provode kroz projekt “Ljetne igraonice” su: likovna, lutkarska, plesna, radionica Zelena livada, škola badmintona, brdskog biciklizma, juda, karatea, mini odbojke, orijentacijskog trčanja, plivanja, rolanja, streljaštva, sportova na vodi, stolnog tenisa, streličarstva, šaha, ulične košarke, tenisa i turnira u malom nogometu.

Odaziv djece je velik. Ove godine ukupno ima preko 400 prijava. Iako su službene prijave završene još prošli tjedan, svi zainteresirani još uvijek se stignu javiti. Kao i svake godine, tako i ove, perjanica u organizacijskom smislu i po broju djece je Škola plivanja koja se provodi na bazenima Utrine. Namijenjena je predškolcima i osnovnoškolcima, a sastoji se od 2 dijela. Prvi dio je obuka neplivača gdje je cilj pripremiti djecu za siguran boravak u vodi te usvajanje motoričkih znanja potrebnih za izvršavanje tog cilja. Drugi dio je škola plivanja gdje djeca uče plivati različitim tehnikama uz ispravljanje eventualnih pogrešaka kod već naučenih tehnika. Kod sportskih aktivnosti zadnji dan se uvijek provodi natjecanje gdje najbolji u svim kategorijama dobivaju medalje a najmlađi diplome o sudjelovanju.

Projekt se održao toliki niz godina upravo zbog svoje kvalitete, a iz godine u godinu okuplja i sve veći broj djece i mladeži. Prošle je godine Grad Jastrebarsko službeno dobio status “Grad- prijatelj djece” a dobio je i nagradu Savez Društva “Naša djeca” Hrvatske za provedenu NAJ-AKCIJU 2013., i to upravo za projekt “Ljetne igraonice”.