web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Počela trodnevna radionica o e-poslovanju

KARLOVAC – U informatičkoj učionici karlovačke Gimnazije započela je trodnevna radionica u okviru projekta ”E-poslovanje: Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja”. Projekt vrijedan 50 tisuća eura provodi Razvojna agencija Karlovačke županije Karla u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta. Tako će naredna tri dana mladi poduzetnici i oni koji tek kreću u poduzetničke vode učiti o prednostima i mogućnostima e-poslovanja.

Cilj ovog projekta je unaprijediti učinkovitost, konkurentnost i profitabilnost poduezća primjenom tehnologije. Ulazak Hrvatske na veliko tržište Europske Unije za male i srednje poduzetnike znači nove prilike za širenje vlastitog poslovanja, ali ujedno predstavlja i velik izazov jer u korištenju e-poslovanja hrvatska poduzeća zaostaju za svojim konkurentima, a ono ima brojne prednosti.

– Pogodnost e-poslovanja za poduzetnike prvenstveno znači to da s puno manje resursa možemo doći do većeg broja korisnika, na mjesečnoj bazi štede se značajna sredstava, u suštini to znači novo tržište, mogućnost komunikacije s većim brojem što kupaca, što poslovnih partnera i to za manje uloženih sredstava, ispričao je predavač Domagoj Škrtić

No e-poslovanje ima i negativne strane, poput raznih virusa i prijevara, stoga je osim raznih softverskih zaštita poput antivirusnih programa, najvažnija edukacija koju će 25 polaznika ove radionice dobiti kroz iduća tri dana i to potpuno besplatno, a naglasak će biti stavljen i na zaštitu osobnih podataka.

– U prvom dijelu projekta educirani su bili i djelatnici razvojne agencije kako bi pomoć i podršku u e-poslovanju mogli pružiti i nakon provedbe ovog projekta, tako da on ima svoju održivost i nakon što projekt završi, istaknula je Daniela Persi iz Karle.