web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Bošnjačka nacionalna zajednica i dalje prikuplja pomoć za Gunju

KARLOVAC – U akciju prikupljanja pomoći za poplavljena područja među prvima se uključila Bošnjačka nacionalna zajednica Karlovačke županije. Prije no što je poplava pogodila Hrvatsku, prikupljale su se potrepštine za susjednu Bosnu i Hercegovinu. Karlovčani su pokazali veliko srce i brzo napunili prostorije Bošnjačke zajednice.

Prva pošiljka pomoći otišla je sredinom svibnja u Crveni križ Velike Kladuše, odakle je upućena u Maglaj. Drugi dio pomoći namjenjen je za Gunju, a odaziv Karlovčana bio je i više no dobar. Čeka se da u Gunji pripreme jednu prostoriju za prijem pomoći, kaže predstavnik Bošnjačke nacionalne manjine za grad Karlovac Mujo Dizdarević.

Zamjenik tamošnjeg načelnika ujedno i glavni imam Idriz efendija Bešić javit će kad će prostorija biti spremna, kaže Dizdarević, pretpostavka je da će to biti tijekom sljedećeg tjedna. Robe ima dovoljno, no vrata Bošnjačke nacionalne zajednice u Grabriku otvorena su svima koji žele pomoći.

Osim Karlovčanima, zahvalu treba uputiti i ostalim mještanima županije, osobito onima u Cetingradu i Vojniću koji su također od prvog dana uključeni u akciju za Bosnu i Hercegovinu, a nakon toga i Gunju, kaže zamjenik načelnika općine Cetingrad Ferid Krak. 29. svibnja u Gunju je otišao i konvoj iz Njemačke s robom vrijednom 70 tisuća kuna, stoga iz Zajednice upućuju zahvalu svima koji su sudjelovali u prikupljanju pomoći.

Podsjetimo kako je procjena štete u Gunji još uvijek u tijeku, ali prema riječima načelnika Hrvoja Lucića neće biti manja od 50 milijuna eura, stoga će pomoć biti potrebna još dugo.