web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Novinar i publicist Mladen Muić umro u 63. godini života

KARLOVAC – Nakon duge i teške bolesti u karlovačkoj Općoj bolnici u 63. godini života umro je poznati karlovački novinar prof. Mladen Muić. Rođen je 10. lipnja 1952. u Karlovcu, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Radio je kao profesor hrvatskog jezika i kniževnosti, te likovne i glazbene umjetnosti. Dugi niz godina bio je novinar, lektor i korektor u Karlovačkom tjedniku, Radio Karlovcu, Novom listu i Večernjem listu.

Obnašao je dužnost, i to nekoliko puta, direktora Hrvatskog Radio Karlovca. Za Domovinskog rata jedan od pokretača i urednika lista Frankopan.

Više od deset godina radio je na brojnim izdanjima knjiga kao recenzent i promotor likovnih stvaralaca. Osim što je bio aktivan član kulturnog života grada Karlovca dugi niz godina bio je dio javno-političkog života grada i županije. Od 1993. do 1996. godine bio je član Županijske skupštine Karlovačke županije. Mnogi će ga pamtiti i kao strastvenog filatelistu.

Bio je nepresušan izvor informacija iz svih sfera života grada Karlovca, ali i Karlovačke županije. Njegov zadnji javni nastup bio je u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić na predstavljanju knjige njegovog velikog prijatelja Marijana Pavana, u kojoj je Muić napisao predgovor.

Posljednji ispraćaj bit će sutra na Rimokatoličkom groblju Dubovac u 14,30 sati.