web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Bogat program 435. rođendana Karlovca uz temu dvadesetih godina 20. stoljeća

KARLOVAC – Od 28. lipnja do 13. srpnja Karlovac će obilovati mnoštvom događanja, a sve u čast 435. rođendana grada. Dvotjedni program počinje iduće subote u 20 sati ispred Zorin doma, a završava sada sveć tradicionalnim rođendanskim balom 13. srpnja nakon kojeg će koncert održati Giuliano.

– 2014. godina značajna je po mnogim obljetnicama i to okruglim. Obilježava se 100 godina od Prvog svjetskog rata stoga će proslava rođendana grada na četiri rijeke biti u tematski vraćena u 20-e godine prošlog stoljeća. Posljeratne godine donjele su mnoštvo kulturnih i društvenih promjena. Mogućnost spajanja prošlosti i budućnosti pronašli smo prvenstveno kroz film i fotografiju kao svjedočanstvo jednog vremena i zalog za budućnost, istaknula je pročelnica UO za društvene djelatnosti Andreja Navijalić.

Karlovac će tako 14 dana biti jedna velika pozornica gdje će se odvijati brojna događanja poput koncerata, predstava, izložbi, sportskih natjecanja i to ispred i u Zorin domu, na šetalištu dr. Franje Tuđmana, u Gradskom muzeju, na starom gradu Dubovcu, u dvorani Mladost, atriju Veleučilišta, bastionu sv. Josipa i mnogim drugima čime su zapravo iskorištene sve one prirodne pozornice koje grad ima kako bi bio ponuđen bogat kulturni program.

Dio tog programa su i 17. Međunardna smotra folklora, 15. škola gitare, flautistička akademija, ali i prvi Karlovački kazališni festival čime se proslava rođendana grada diže na jedan viši nivo.

– Valja reći kako su sve predstave besplatne. Ulaznice će zbog ograničenog broja gledatelja biti jedino za predstavu HNK Split Timon Atenjanin čiji će se prvi čin odvijati u atriju Veleučilišta, a drugi na bastionu svetog Josipa 6. srpnja od 22 sata. Predstavu će vidjeti prvih 200 sretnika koji dođu po ulaznice. Iz programa valja još izdvojiti atraktivnu predstavu Alice, češkog vatrenog teatra koja 3. sprnja u 22 sata otvara KaKaFe, pojasnio je izvršni organizator Srećko Šestan.

Ujedno Kazališna kavana dva tjedan imat će naziv Kazališni klub gdje vas svake večeri od 22:30 sati očekuju nastupi brojnih bendova, a najbolji poziv na dvotjedno slavlje uputio je gradonačelnik Karlovca Damir Jelić.

– Svaki ovaj događaj u sebi skriva susret, stoga su svi pozvani da se susrećemo upravo u gradu susreta, kazao je gradonačelnik.

Što će točno biti tema rođendanskog bala doznat ćemo uskoro. Ono što je za sada najavljeno je da će trajati duže, a za ljubitelje nogometa bit će osigurano i praćenje finala svjetskog nogometnog prvenstva.