web karijera 1160*120
web struka 1160*120

IVANJSKI KRIJES U ZNAKU NOGOMETA

KARLOVAC- Tradicija paljenja Ivanjskog krijesa datira od 1779. godine, kada se zapravo tom manifestacijom obilježava dolazak ljeta. Tako i ove godine, Ivanjski krijes, održava se 23. lipnja na obalama rijeke Kupe. Što se tiče priprema gradske četvrti Banija, one teku uobičajeno, a kako je najavljeno, sve će biti gotovo do nedjelje. Iako je samo održavanje Ivanjskog krijesa, zapravo u sjeni SP, i na Gazi je već 50% posla dovršeno. Potrošeno je između 2 i 3 tisuće paleta, a ovo je prva godina kako su obje četvrti (Banija i Gaza), dobile 1000 paleta koje je tvrtka “Čistoća” prikupila u proteklih godinu dana.

Ove godine očekuje vas mali nogomet, a od prijašnje tradicije velikog se odustalo. Oko 21.30 palit će se krijes popraćen velikim vatrometom. Pips Chips & Videoclips glavni su izvođači večeri, a bit će omogućeno i praćenje derbija Hrvatske i Meksika u Gundulićevoj ulici. Novost je moto defile koji će startati u 19 h na početku Radićevce ulice.

Zajedno sa Moto klubom Moto legija Croatia sudjelovat će i ostali klubovi Karlovačke županije. Tu će se naći 50-ak motocikala od oldtimera pa sve do novih “strojeva” vrhunske tehnologije.

Moto legija Croatia slavi 13. rujna “20 godina na cesti”, a slavlje će biti obilježeno relijem karlovačkim ulicama. Zamisao je da se sudionicima pokažu sve turističke ponude i ljepote Karlovca budući da će tu biti i gosti iz Europe. Kao i svaki puta, i ovom će se prilikom staviti naglasak na pravilnu upotrebu motorističke opreme. A što se tiče organizacije Ivanjskog krijesa, svaka gradska četvrt od Grada Karlovca dobit će na raspolaganje 15 tisuća kuna.

Sve u svemu, bit će to još jedno izdanje Ivanjskog krijesa, naravno u znaku nogometa.