josipdol_opcina

JOSIPDOL – Radovi na zgradi općine Josipdol su u završnoj fazi. Promjenjeno je krovište te dio stolarije, a projekt vrijedan gotovo 600 tisuća kuna većim dijelom je financiran od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ovo nije prvi projekt u Josipdolu kojim se pokušava štedjeti energija, nedavno je i zgrada škole djelomično obnovljena.

Zgrada u kojoj se osim općinskih prostorija nalaze prostori hitne službe te stambeni dio sagrađena je krajem 70-ih godina prošlog stoljeća, a ulaganja osim redovnog održavanja nije bilo. Pri samoj izgradnji došlo je do propusta u projektu, jer stolarija je neadekvatna za podneblje Josipdola. Naime radi se o velikim prozorskim stijenama koje sežu do poda, te postoji nužna potreba za njihovom zamjenom, kaže načelnik općine Zlatko Mihaljević. Iz tog razloga ovaj projekt kandidiran je prema Fondu, koji u 80 postotnom iznosu financira obnovu krovišta i zamjenu stolarije na prostoijama koje koristi općina.

Projektom je postavljena toplinska izolacija te umjesto dosadašnjeg pokrova stavljen novi limeni. Zahvaljujući projektu i stanari su dobili novo krovište. Već sada u planu su i novi projekti vezani uz energetsku učinkovitost, koji će također biti kandidirani prema Fondu.