web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Dan antifašističke borbe obilježen kod Središnjeg spomenika antifašizmu

KARLOVAC – Savez udruga antifašista Karlovačke županije i Udruga antifašističkih boraca Grada Karlovca svečano su danas na Spomeniku žrtvama fašističkog terora u karlovačkom Šancu obilježili Dan antifašističke borbe, Dan državnosti, Dan ulaska Hrvatske u Europsku uniju, te 69. obljetnicu pobjede nad fašizmom. Bila je to prilika da se prisjete svih žrtava 2. svjetskog rata, ali i branitelja i civila koji su živote izgubili u Domovinskom ratu.

Uoči sutrašnjeg Dana antifašističke borbe članovi Saveza udruga antifašističkih boraca okupili su se kod spomenika koji simbolizira poziv na borbu protiv fašizma, te je spomen na borce koji su pali za slobodu. Lipanj je mjesec u kojem se prisjećamo mnogih krvavih događaja iz dalje i bliže povijesti, a Karlovac se uvijek nalazio na braniku domovine.

Žrtava 2. svjetskog, ali i Domovinskog rata najčešće se u Karlovcu prisjećamo upravo kod Središnjeg spomenika antifašizmu, koji već godinama stoji razrušen i neuređen. Njegovu obnovu, poručuju iz Gradske uprave, koči administracija.

Udruge antifašista sutrašnji će Dan antifašističke borbe obilježiti u šumi Brezovica kod Siska, gdje će biti održana središnja svečanost.