web karijera 1160*120
web struka 1160*120

750 godina plemenite općine Draganić

DRAGANIĆ – Sve udruge koje djeluju na području Draganića uključile su se u organizaciju Dana Draganića. U dva dana tradicionalna manifestacija Dani Draganića okupila je brojne Draganićake i njihove goste, koji su uživali u sportu i glazbi.

Dani Draganića započeli su najvažnijom sporednom stvari na svijetu, nogometom. Veteranima Draganića u goste su došli nogometaši Dugopolja, koji su pokazali da još uvijek imaju dovoljno snage i talenta za jednu kvalitetnu utakmicu. Nakon nogometa draganićke udruge, i to njihovi najmlađi članovi, preuzeli su pozornicu.

Svoje znanje su tako pokazali mališani iz dječje folklorne sekcije KUD- a Sv. Juraj, te klinci iz Dječjeg vrtića “Didi”.

Danas je program započeo likovnom kolonijom, nakon čega su se mnogi okušali na malonogometnom turniru, šahovskom turniru, natjecanju u povlačenju konopa te natjecanju u visećoj kuglani. Bila je to prilika i da draganićki vatrogasci održe pokaznu vježbu, a vinari proglase najbolja vina draganićkih brega. U prostorijama Općine otvorena je i izložba suvenira s motivima narodne nošnje draganićke Udruge umirovljenika.

Manifestacija Dani Draganića ove se godine održava u sklopu obilježavanja 750 godina plemenite općine Draganić, a organizatori su Općina, Turistička zajednica i udruge općine Draganić.

dani_draganica_2

dani_draganica_3