web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Foginovo čeka kupače

KARLOVAC – 26 stupnjeva Celzijevih u zraku i 20 stupnjeva Korane idealni su za početak još jedne kupališne sezone. No, niti kalendarski početak ljeta nije uspio izmamiti Karlovčane iz klimatiziranih domova na Foginovo kupalište. Unatoč tome, sezona kupanja i službeno je otvorena, a prvo registrirano riječno kupalište u kontinentalnoj Hrvatskoj nudi brojne sadržaje.

Odbojka na pijesku, mali nogomet, glazba i, naravno, kupanje. Sve to i još puno više možete ovog ljeta naći na Foginovom kupalištu u Karlovcu. Vaterpolo igralište i stijene za penjanje na vodi su spremni, no, zakašnjelo ljeto je zasmetalo mnogim kupačima. Uskoro će na kupalištu biti postavljena platna koja će stvarati hladovinu kupačima, a za sigurnost tu su već spremni i spasitelji.

Prošlogodišnji rekord jednodnevnog posjeta Foginovom kupalištu iznosio je čak tisuču kupača. Nažalost, jučer je na kupalištu bilo tek devedesetak posjetitelja.

Koliko je ove godine uloženo u ovo karlovačko kupalište govori i činjenica da su obnovljene ploče, koje su obojane protukliznom bojom, a postavljene su i nove klupe te uređen okoliš. Karlovac se i ove godine može pohvaliti jednim od najljepših riječnih kupališta u Hrvatskoj.