Kunstbunker festival počinje u petak, ove godine više pažnje usmjereno na domaće umjetnike

DUGA RESA – Ovogodišnji 6. po redu Međunarodni festival Kunstbunker Music i art bit će održan u Dugoj Resi od 27. do 29. lipnja. Za razliku od prethodnih godina festival će biti u znaku lokalne umjetničke produkcije, kako glazbene, tako i književne, likovne i filmske.

Organizator ovog međunarodnog događanja koji u Dugu Resu donosi urbanu kulturu je udruga Kunstbunker, po kojoj je i sam festival dobio ime. Za razliku od proteklih godina kad je više pažnje bilo usmjereno stranim gostima, ove je godine naglasak stavljen na domaće umjetnike.

I ove godine važnu ulogu u festivalu ima dugoreška književnica Irena Lukšić, ali i četiri domaća benda koji će svojim koncertom uveličati drugu večer festivala u dugoreškom parku Vila.

Ove godine Udruga je dobila 20 tisuća kuna za organizaciju festivala od grada Duge Rese, a u financiranje su ukjlučeni i Karlovačka županija, Austrijski kulturni forum te nekoliko tvrtki.

Događanja počinju u petak 27. lipnja u 20,30 u parku Vila, a svi zainteresirani su pozvani da se uključe u rad Kunstbunkera.