Praksom do uspjeha – kako unaprijediti programe stručne prakse u turizmu

KARLOVAC – Projekt Praksom do uspjeha koji provodi Turistička zajednica grada Karlovca bit će završen u srpnju. Ovaj projekt podržala je Agencija za mobilnost i programe Europske unije, a u njemu su sudjelovali partneri iz Slovenije i Nizozemske.

Cilje je bio razmjena iskustava sudionika iz javnog i privatnog sektora kako bi se pronašao način za unapređenje programa stručne prakse u turizmu.

Rezultati projekta bit će poznati uskoro i dostupni putem Internet stranice Turističke zajednice na hrvatskom i engleskom jeziku. To će biti svojevrsni moduli za edukaciju kojima će se nastojati pomoći mentorima i profesorima koji ih budu željeli koristiti. Materijali će biti drugačiji od školskih obrazovnih programa iz razloga što su ih izrađivali ljudi s iskustvom u turizmu. 3. i 4. srpnja u Karlovcu će biti održan posljednji sastanak partnera na projektu.

Materijali koji će biti rezultat projekta biti će podijeljeni u više cjelina, a predastavljat će mali iskorak u dosadašnjem provođenju praktične nastave, odnosno trebali bi obogatiti ovaj važan dio obrazovanja mladih.