web karijera 1160*120
web struka 1160*120

54. MDF ispunio cijeli Šibenik!

 

ŠIBENIK- Zastava Međunarodnog dječjeg festivala podignuta je 54. put u subotu u Šibeniku koji će narednih 15 dana biti metropola djece. Ovogodišnji MDF otvorila je riječka „Pepeljuga“. Od tog trenutka, Šibenik na dva tjedna postaje središte dječjeg svijeta i tada će još jednom pokazati da se u „gradu festivala“ vrlo dobro zna koji je festival broj jedan. Festival je čudo koje, dok traje, cijeli Šibenik čini čudesnim.

U ime ministrice kulture RH Andree Zlatar Violić na svečanosti otvorenja govorio je Vladimir Stojsavljević kazavši: „Tu smo da djecu naučimo ljepotama koje pružaju razne umjetnosti – pjevanje, sviranje, ples da bi jednog dana, osim konkretnim znanja koje uče u školi, nosili život u zajednici koji se najbolje odražava u umjetnosti.“

Festival su otvorenim proglasile tri članice zbora „Zdravo maleni“ nakon čega je taj zbor otpjevao svoju festivalsku himnu. Uslijedio je mjuzikl „Pepeljuga“, Gradskog kazališta lutaka Rijeka. Prvi dan završen je već tradicionalnim vatrometom. Povodom otvorenja Festivala na rivi je organizirana i Šibenska fešta sa zabavnim programom, a održan je i program na trgovima i ulicama.

Zemlja partner ove je godine Španjolska pa će na festivalu biti izvedeno nekoliko španjolskih kazališnih predstava, a nastupit će i ansambli iz Izraela, Slovenije i Bosne i Hercegovine uz brojna hrvatska kazališta.

Organizirano je i više od 20 radionica, a festivalski “šušur” osjeća se i na svim većim trgovima na kojima će se izvoditi posebni programi.

Istovremeno, sva djeca koja nisu dobila ulaznicu za svečano otvorenje po prvi put imala su priliku gledati artističku predstavu na trgu ispred zgrade Županije.

Vjera u sebe, vjera da možda baš nas kao i Pepeljugu “sutra čeka neki novi svijet”, ako ne bolji i ljepši, onda svakako drugačiji, pozitivna je misao koja može promijeniti sve. Ono što privlači posjetitelje cijelog svijeta, a oduševilo je i nas, atmosfera je koja pršti sa svakog trga, iz svake ulice ovog kamenog grada, ali i veliko srce domaćina. U vrijeme Festivala i Šibenik je drugačiji – bolji!

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/sibenik/*{/rokbox}