web karijera 1160*120
web struka 1160*120

U petak u prostorijama udruge “Mali princ” susret s književnim velikanima

KARLOVAC – Udruga roditelja potencijalno darovite djece “Mali princ” osim što se bavi djecom i razvijanjem njihovih potencijala, ovih dana organizira i jedan književni susret za sve generacije. Novi je to zamah u radu nakon što su uselili u nove prostorije na karlovačkom Korzu. U udruzi “Mali princ” nadaju se da projekt kojeg predstavljaju u petak ima svoju budućnost. Riječ je o projektu “Susret s književnim velikanima u Karlovcu”. Hoće li književni velikani u Karlovac dolaziti u virtualnom ili pak tekstualnom obliku čitajući vlastito štivo bit će poznato na vrijeme, kaže voditeljica udruge “Mali Princ”, Milenka Pervan Stipić. Prvi susret posvećen je Tinu Ujeviću, a s velikanom hrvatske književnosti projekt čeka jesen.

– Bit će tu zanimljivih književnih tema kroz formu književnog salona tijekom kojeg ćemo starijoj populaciji omogućiti da raspravlja o pročitanome. Znači ovaj prvi susret će biti jedan književni performans, neće to biti samo puko isčitavanje poezije niti stručni skup, nego ćemo napraviti književni performans na temu njegove lirike. Riječ je o mistici i tragnju za ljepotom, što je jedna od odrednica Tina Ujevića. Od jeseni krećemo razvijati projekt gdje ćemo imati na jednoj razini književnike ili velikane pa čak i suvremene književne teme kao što su primjerice snovi o zabranjenom – književnost iz arapskih zemalja, nešto o čemu se malo zna, a možda će o toj temi biti organizirana i polustručna rasprava. To je sve na razini približavanja velikih književnih djela i dječjoj populaciji i odraslima.

Naravno, najmlađi će moći raspravljati o lektiri koja je za njih pomalo omražena, a kroz radinice će ih naši edukatori pokušati animirati i za taj vid književnog djela, rekla je Pervan Stipić.

Ovog petka na prvi susret s velikanom, s Tinom Ujevićem dođite u 20 sati na Trg Petra Zrinskog 6.