Ljeto u Jaski – ove nedjelje niz događanja za najmlađe i one malo starije

JASTREBARSKO – Ovogodišnja turističko-sportsko-zabavna manifestacija „Ljeto u Jaski” održat će se, pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog, u perivoju dvorca Erdödy u dva termina: 29. lipnja i 24. kolovoza.

Organizatori ovog puta pripremaju niz sadržaja zanimljivih posjetiteljima svih uzrasta. Najmlađe posjetitelje ove nedjelje, 29.lipnja, zasigurno će najviše privući zračni tobogani, trampolini, kajaci na jezeru, jahanje konja i penjalice; oni malo stariji, ali i odrasli, moći će provjeriti svoje sposobnosti u streličarstvu kao i gađanju zračnom puškom i praćkom.

U podne će startati šest-satni humanitarni ultramaraton „Jaska trči za Slavoniju” koji organiziraju Sportska zajednica grada i Atletski klub „Jastreb”. U trčanje oko parka mogu se uključiti svi koji žele u okviru svojih mogućnosti, a zamišljeno je da se umjesto startnine daje dobrotvorni prilog. U prikupljanje sredstava mogu se uključiti i ostali posjetitelji. Prikupljeni novac uplatit će se na račun Crvenog križa koji će ga proslijediti potrebitima u Slavoniji čiji su domovi uništeni u nedavnoj poplavi.

Svima koji žele provjeriti svoj tlak i visinu šećera u krvi besplatno će to učiniti volonteri Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko. Na svoje će doći i oni željni sportskih aktivnosti jer će za njih biti priređena radionica nordijskog hodanja.

Da najmlađima bude još zanimljivije, pobrinut će se kazalište „Šareni svijet” svojim trosatnim programom u kojem će ih svojim šalama zabavljati klaun. Pored predstave „Klaunovska posla”, organizirat će dječje igre i klaun disko, a svoj okupljenoj djeci dijelit će figure od balona.

Zbivanja u perivoju svojim će atraktivnim nastupom uljepšati Svetojanske i Klinčaselske mažoretkinje te članice Zumbe Jaska, kao i plesačice kreativno-edukativne udruge KAOS iz Jastrebarskog.

Cijelog dana svoje će proizvode na štandovima nuditi domaći proizvođači, a uz glazbu DJ-a svi koji ogladne moći će uživati u bogatoj ugostiteljskoj ponudi.

Večernje sate popunit će nastup domaćih bendova „All Stars” i „Gang Bang” da bi, kao zvijezde večeri, nastupio sastav „The Trio” iz Karlovca.