Županijski vatrogasci još jednom odlaze sanirati posljedice poplave u Slavoniji

KARLOVAC – Iz Vatrogasne zajednice Vukovarsko – srijemske zapovjednik Zdenku Jukić uputio je zamolbu za pomoć Vatrogasnoj zajednici Karlovačke županije. S obzirom na katastrofu koja je pogodila općine Drenovce, Vrbanju i Gunju, traže određeni broj vatrogasaca i vatrogasnih vozila kako bi otklonili nastalu štetu i to za razdoblje od 30. lipnja do 6. srpnja.

Kako je Vukovarsko – srijemska županija jedna od prvih koja je našoj županiji uputila pomoć za vrijeme poplava u veljači, Karlovačka županija odnosno župan Ivan Vučić kazao nam je još prije dva tjedna da će županijski vatrogasci i dalje pomagati na sanaciji poplavljenih područja u Slavoniji kada se ukaže potreba i to o trošku županijskog proračuna i proračuna županijske vatrogasne zajednice.

– U tijeku su konzultacije i pripreme za izdavanje zapovijedi. Koliko će vatrogasaca i opreme te kada krenuti na put za Slavoniju, znat ćemo sutra kao i projekciju troškova odlaska, kazao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije Goran Franković.