web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Dan Duge Rese – treba se okrenuti budućnosti i užiniti grad još boljim za život

DUGA RESA – Obilježavanje dana Grada Duge Rese ne može proći bez zahvale braniteljima koji su nam to i omogućili, ovim riječima otvorio je svečanu sjednicu predsjednik Gradskog vijeća Zlatko Grčić te dodako kako gospodarska situacija danas možda i nije najbolja, no upravo zato se treba truditi da Duga Resa bude ugodno mjesto za življenje. Ulaskom u EU ostvareni su dugogodišnji ciljevi Hrvatske, ali samo zajedničkim radom, može se korak naprijed.

Novi dječji vrtić, asfaltirane brojne ceste, komunalna infrastruktura, samo je mali dio realiziranih planova, a tu još predstoji projekt izgradnje nove dvorane kod OŠ Ivan Goran Kovačić i uređenje trga Hrvatskih mučenika, naglasio je gradonačelnik Ivan Baršić dodavši kako su prioritet grada fondovi EU koje moraju bolje iskoristiti.

No nije samo EU, Dugoj Resi kao i svim jedinicama loklane samouprave pomaže i Karlovačka županija, koja je samo prošle godine za grad na Mrežnici izdvojila 7 milijuna kuna, a suradnjom je zadovoljan i župan Ivan Vučić.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i nagrade – one novčane dugoreškoj limenoj glazbi i HPD-u Vinica, godišnje javno priznanje Ženskom pjevačkom zboru Vile, dok je nagrada za životno djelo uručena liječnicima Ružici i Miji Boljaru.

– Ja se zahvaljujem u ime svih nas što je naš rad prepoznat jer to je naš životni put. Dobro se dobrim vraća i neka to bude poticaj mladima da život u ovom gradu učine boljim i da daju srce, dušu i tijelo – zahvalila se dr. Ružica Boljar.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/dan_duge_rese_2014/*{/rokbox}