web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Počelo dvotjedno obilježavanje rođendana Karlovca

KARLOVAC – Podizanjem zastave grada Karlovca ispred gradskog kazališta Zorin dom započela je proslava 435. rođendana našeg grada. Zastavu su podignuli članovi Karlovačke građanske garde uz pratnju Karlovačkih mažoretkinja.

– Predivno je s vama večeras slaviti 435. rođendan, sjetiti se svih onih koji su ugradili sebe u naš grad, grad na četiri rijeke, grad susreta, ali i grad u srcu Hrvatske. Šesnaest dana je pred nama, mnoštvo različitih događanja i nadam se da će svatko pronaći nešto za sebe. No da ja ne dužim, od ovog trenutka proslava rođendana grada je otvorena, ali jednako tako otvoren je i Karlovački kazališni festival. Neka vam je sretan rođendan!, otvorio je proslavu gradonačelnik Damir Jelić.

Okupljenu publiku uveselili su Giulio Settimo i Peđa Gvozdić s predstavom Najbolji prijatelji, nastupali su i Karlovački pelivani, PHPD Zora, Mate Matišić i prijatelji te Ricardo Luque.

Rođendansko slavlje danas počinje u Crkvi Presvetog Trojstva gdje će od 19.30 sati početi svečano ovorenje 15. Međunarodne ljetne škole gitare uz koncert Dua Klasinc i Lončar te Žarka Ignjatovića, a od 21 sat na Starom gradu Dubovcu počinje koncert karlovačke Klape Furešti.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/otvorenje_rodjendan_karlovca_2014/*{/rokbox}