web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Turnir u praktičnom streljaštvu u Draganićkim Goljakima

KARLOVAC – Turnir u praktičnom streljaštvu u organizaciji Kluba za praktično streljaštvo Bastion iz Karlovca održan je danas na strelištu Lovačkog društva “Brusnik” u Draganićkim Goljakima pored Karlovca.

Inače, praktično streljaštvo je sport koji je međunarodno priznat, a u Hrvatskoj se prakticira već dvadeset godina. Zahvaljujući klubu iz Karlovca ovo se natjecanje kod nas održava već četvrtu godinu te iz godine u godinu okuplja sve veći broj natjecatelja.

p1

– Dnašnji turnir u Karlovcu jedna je varijanta, izvedenica praktičnog streljaštva pod nazivom Steel Challenge, samo ime govori pucaju se metalne mete i puca se na vrijeme. Znači jedina razlika od klasičnog tipa praktičnog streljaštva je što ovdje ne pucamo u papirnate mete, nego u metalne reaktivne mete koje nakon pogotka padaju, kaže Dubravko Gvozdanović, regionalni direktor Hrvatskog saveza za praktično streljaštvo.

p3

Inače, Gvozdanović je pohvalio karlovački klub Bastion rekavši da svake godine napreduje te da je progres vidljiv.

– Ovo natjecanje, već četvrtu godinu zaredom jedinstveno je u Hrvatskoj u pucanju sačmaricama i dolazi opuštajuće nakon ovih klasičnih natjecanja u praktičnom sreljaštvu. Odlično natjecanje, domaćin druželjubiv, druženje do sitnih sati, i većina natjecalja ostane na druženju. To je još jedan pokazatelj rada kluba domaćina, zaključio je Gvozdanović.

p5

Osim natjecatelja iz domaćinskog kluba Bastion na današnji turnir stigli su natjecatelji iz Zagreba, Zadra te iz Slovenije tako da je poprimilo i međunarodni karakter. Natjecalo se ukupno trideset natjecatelja.