gunja_pomoc_treci_nasl

KARLOVAC – Tim od 13 županijskih vatrogasaca s pet vozila i svom potrebnom opremom i tehnikom otputovao je već treći puta u Slavoniju sanirati posljedice katastrofalnih poplava. Tamo će idućih osam dana čistiti, prati i pripremati objekte za dezinfekciju jer oprema kojom raspolažu vatrogasne snage Vukovarsko – srijemske županije nije dovoljna, kazao nam je zapovjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije Goran Franković.

Kako je država smanjila obim pomoći poplavljenom području, odnosno veći dio svojih snaga su povukli s terena, ovaj odlazak naših vatrogasaca humanitarna je pomoć naše županije isto kao što je i trošak odlaska koji iznosi oko 30 tisuća kuna na leđima Vatrogasne zajednice Karlovačke županije.

No vatrogasci ne idu samo pružiti fizički rad. Kako su mnogi građani izgunili povjerenje u razne humanitarne organizacije koje pomoć nisu dopremale do samih mještana, karlovački vatrogasci tako sa sobom voze i kamp prikolicu koju će dostaviti dvojici mještana.

No ovo nije kraj. Naši vatrogasci spremni su opet otići pomoći mještanima Gunje, Račinovaca, Drenovaca koji su u ovoj katastrofi ostali gotovo bez svega, ali jednako tako uputili su apel i drugim županijama da pomognu na ovaj način jer nikad ne znamo kada i koga će nevolja idućeg stići.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/gunja_pomoc_treci/*{/rokbox}