Katićev prvi zadatak rješavanje problema oko Vojnog poligona

SLUNJ – U gradonačelničkoj fotelji Grada Slunja iduće tri godine sjedit će Jure Katić, HDZ-ovac koji je na jučerašnjim izborima pobjedio SDP-ovog kandidata Damira Vukovića. Katić i njegov zamjenik Zdravko Pavlešić pobjedili su s osvojenih 1.120, odnosno 55,8 posto glasova. Da posla u Slunju ima puno, slaže se i novi gradonačelnik, a prvi zadatak, kako je najavio, bit će rješavanje problema s Ministarstvom obrane oko plaćanja naknade za korištenje Vojnog poligona Eugen Kvaternik.

Budući da je zbog problema s MORH-om ostavku dao prošli slunjski gradonačelnik, prestanak plaćanja komunalne naknade ovog ministarstva Gradu Slunju, trenutno je najveći gradski problem. Slunjanima ovaj novac puno znači, jer se radi o više od 4 milijuna kuna godišnje, a to je trećina gradskog proračuna, naglasio je Jure Katić, koji će na mjesto gradonačelnika sjesti već idućeg ponedjeljka.

Budućnost Slunja Katić, između ostalog, vidi u turizmu. Novi gradonačelnik ističe da je turizam u Slunju dobar, ali da njegovi građani od toga nemaju gotovo ništa. Najveći problem vidi u nedavnom uvođenju naplate grupnog ulaska u Rastoke.

Kao i u ostatku zemlje, Slunjanima je najveći problem nezaposlenost. Da će se ovaj problem teško riješiti slažu se i Katić i njegov suparnik na jučerašnjim izborima, Damir Vuković. Preko noći se ništa ne može riješiti slažu se dugogodišnji prijatelji i susjedi, a sada i politički suparnici.

Novi gradonačelnik vlast preuzima u petak, a prvi radni dan bit će mu u ponedjeljak. Nakon nekoliko mjeseci političke krize u Slunju, čini se da tamošnje stanovnike čeka radno ljeto.