adriadiesel_naslovna

KARLOVAC – Dvjestotinjak radnika Adriadiesela od danas je opet u štrajku. Nakon neuspjelog dogovora suvlasnika na sastancima Nadzornog i Upravnog odbora, pokrenut je postupak predstečajne nagodbe. Radnici su na rubu očaja, plaću nisu dobili već nekoliko mjeseci, te ne vide budućnost u ovoj posrnuloj tvrtki.

Kad se suvlasnici među sobom ne mogu dogovoriti što će učiniti s tvrtkom, onda ni za nas nema ovdje nikakve budućnosti. Riječi su to radnika Adriadiesela, koji od jeseni pokušavaju spasiti radna mjesta i tvornicu u kojoj neki rade cijeli život. Budući da još uvijek čekaju isplatu dijela plaće za siječanj i plaću za veljaču, te nisu uspjeli dogovoriti mirenje, radnici su od jutros u štrajku.

– Iako naznaka za posao ima, kaže predsjednik Radničkog savjeta Adriadiesela Vlatko Benković, radnici ne mogu čekati još neko vrijeme bez plaća kako bi se ugovorili poslovi s Rusima o kojima se priča već više od pola godine. Za svoje probleme radnici najviše krive vlasnike tvornice.

Radnici su odlučili tijekom štrajka ostati u krugu tvornice, te prekinuti isporuku robe. Na taj način će, kažu, osigurati naplatu u stečajnom postupku.