web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Svi su pozvani na tribinu o uređenju Zvijezde

KARLOVAC – Održan je još jedan radni sastanak stručnog tima Urbanističkog zavoda Grada Zagreba koji radi na vrlo važnom dokumentu za budućnost Zvijezde – Urbanističkom planu uređenja Zvijezda, javljaju iz gradske uprave. Ističu da radna skupina provodi istraživanja na terenu, te se redovito okuplja u Karlovcu na sastancima koje organizira Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša gdje usklađuju analize i stručna zapažanja u nekoliko znanstvenih područja.

S obzirom da se radi o vrlo obimnom i ozbiljnom poslu, u izradu Plana će indirektno biti uključeni i brojni građani Karlovca. Djelomično to već i jesu stanovnici Zvijezde koje se ovih dana anketira po pitanju niza segmenata življenja u Zvijezdi i razgovara se s pedesetak osoba koje imaju izražen javni stav o revitalizaciji Zvijezde.

Ostali zainteresirani građani i grupe stručnjaka koje ovog časa nisu uključene u izradu plana konkretno će se u rad sa stručnim timom Urbanističkog zavoda uključiti već početkom jeseni kroz čitav niz radionica. Ipak, Grad Karlovac i stručni tim predvođen urbanistom Zoranom Hebarom odlučili su projekt izrade Urbanističkog plana uređenja Zvijezde uvodno predstaviti zainteresiranoj javnosti već idući tjedan.

Obzirom se radi o izrazito „karlovačkoj” temi, javna tribina uvrštena je u program proslave Dana grada Karlovca. Bit će održana u utorak 8. srpnja, u atriju Veleučilišta, s početkom u 17 sati.