web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Uspješno završio projekt “Praksom do uspjeha”

KARLOVAC – Sastankom svih partnera danas je u Karlovcu završio projekt “Praksom do uspjeha” koji provodi Turistička zajednica grada Karlovca. Ovaj projekt podržala je Agencija za mobilnost i programe Europske unije, a u njemu su sudjelovali partneri iz Slovenije i Nizozemske.

Cilj projekta koji je trajao dvije godine bio je razmjena iskustava sudionika iz javnog i privatnog sektora kako bi se pronašao način za unapređenje programa stručne prakse u turizmu. Rezultati projekta bit će poznati uskoro i dostupni putem Internet stranice Turističke zajednice na hrvatskom i engleskom jeziku. To će biti svojevrsni moduli za edukaciju kojima će se nastojati pomoći mentorima i profesorima koji ih budu željeli koristiti. Materijali koji će biti rezultat projekta bit će podijeljeni u više cjelina, a predstavljat će mali iskorak u dosadašnjem provođenju praktične nastave, odnosno trebali bi obogatiti ovaj važan dio obrazovanja mladih.

Svoja iskustva danas su prenijeli i partneri iz Slovenije i Nizozemske. Nizozemci su se složili da je u turizam dobro ulagati, pa čak i u vrijeme krize.

Projekt koji su zajedno radili karlovački, slovenski i nizozemski turistički stručnjaci vrijedan je oko 100 tisuća eura, od čega je karlovačka Turistička zajednica dobila 14 tisuća eura.