Uprava Adriadiesela spas vidi u strateškom partneru

KARLOVAC – Nakon što je prije tri dana desetak radnika Adriadiesela uz potporu Sindikata metalaca podnijelo Trgovačkom sudu prijedlog za pokretanje stečajnog postupka nad Adriadieselom, javnosti se obratila Uprava tvornice. Uprava, koja je rijetko istupala u javnosti, javila se priopćenjem, koje je potpisao direktor Adriadiesela Vladimir Hristov, u kojem, kako kažu, žele javno pojasniti situaciju u Adriadieselu.

Kao izlaz iz trenutačne krizne situacije Uprava Adriadiesela vidi u postupku predstečajne nagodbe uz sudjelovanje postojećih dioničara ili novih strateških partnera koji bi dokapitalizacijom pomogli da se radnici koji su u štrajku vrate na posao, pokrene proizvodnja, ugovore novi poslovi za nuklearke i brodogradnju i dugoročno financijski stabilizira situacija u tvornici, kažu u priopćenju.

Iako neki smatraju da je pokretanje stečaja prekid agonije za radnike koji već 6 mjeseci nisu dobili plaće, stečaj sigurno nije dugoročno rješenje. Zato vjerujem da ćemo otkloniti razlog za stečaj Adriadiesela i dobiti strateškog partnera koji bi stao iza Uprave – ma koja ona bila – i tako spasiti tvornicu i 200 radnih mjesta, stoji u priopćenju direktora Adriadiesela.