web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Spasitelji i ove sezone paze na sigurnost kupača na Foginovom kupalištu

KARLOVAC – Spasitelji su na Foginovom kupalištu postali sastavni dio svake sezone. Nakon što su ih u početku shvatili i pomalo neozbiljno, sada su Karlovčani navikli na to da na njih budnim okom paze licencirani spasitelji, među kojima su u ovoj sezoni i dvije djevojke.

Foginovo kupalište svake godine dobiva nove sadržaje, broj kupača konstantno se povećava, a kako bi sigurnost bila na visokom nivou, za to se brine desetak djevojaka i mladića koji svakodnevno od 10 pa do 20 sati paze na sigurnost kupača.

Opasnih situacija je bilo, pričaju nam spasiteljice Lorena Tihi i Monika Babić, ne radi se samo o mogućim utapanjima, već spasitelji pomažu i kod porezotina, glavobolja, crvenila kože i još čitavog niza ostalih problema s kojima se možete susresti na plaži, a spasitelji asistiraju i prilikom ulaska osoba s invaliditetom u vodu.

Spasitelji su prošli obuku u trajanju tjedan dana, a osim plivanja, te rada na kondiciji položili su i tečaj prve pomoći. No, ipak ističu da im puno znači dobra suradnja sa Hitnom medicinskom pomoći, čije ekipe izlaze na teren ako je potrebno.

Stoga, za sigurnost ne morate brinuti, jer spasioci će sve do 1. rujna paziti na kupače koji ljetne vrućine odluče ugasiti na Foginovom kupalištu.